دسته‌ بندی محصولات
راه‌ های ارتباط با ما

22655870-72 - (21) 98+

تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، بین میدان الف و خیابان ب، پلاک 142

شنبه تا چهارشنبه (8 صبح - 5 عصر)

بالا
title

تفکیک اراضی جهت نمونه برداری خاک

  |  دارالفنون   |  تفکیک اراضی جهت نمونه برداری خاک
تفکیک اراضی جهت نمونه برداری خاک

مقدمه

برای آنکه با خاک رفتار مناسبی داشته باشیم، لازم است که با ویژگیهای خاک به خوبی آشنا شویم و سپس به نمونه برداری خاک بپردازیم. هر چند برخی از ویژگیهای خاک به صورت صحرایی و حتی با نگاه کردن قابل شناسایی است اما بسیاری از ویژگیهای آن تنها با انجام آزمایش شناخته می شود. بر این اساس نمونه ای از خاک را برداشته و به آزمایشگاه ارسال می کنند.

تفکیک اراضی جهت نمونه برداری خاکاستاندارد عملکرد

با استفاده از نقشه و یا رسم کروکی زمین زراعی، نقاط نمونه برداری را مشخص کرده و در زمان و عمق مناسب با استفاده از اُگر، سیلندر نمونه برداری و بیل، نمونه برداری خاک را انجام داده و نمونه خاک آماده شده را به آزمایشگاه ارسال نماید. خاک به عنوان بستر اصلی کشت گیاه و نیز محیطی شگفت انگیز برای انواع موجودات زنده است؛ به ویژه موجوداتی ک ه در تمام یا بخشی از زندگی خود، به خاک وابسته اند. بهره برداری درست از خاک ها به منظور تولید موادغذایی و حفظ محیط زیست، اصلی ترین وظیفه ما برای ادامه حیات است. لازمۀ استفاده درست از منابع آب و خاك، شناخت و آگاهي نسبت به آنها است. دستيابي به حداكثر محصول در واحد سطح، از مهمترين اهداف فعاليتهاي كشاورزي مي باشد. استفاده درست از نهاده های کشاورزی مانند كودها در جهت رسیدن به اين هدف ها ضروري است. تعیین نوع و مقدار کود مورد نیاز بدون شناخت از وضعيت خاك امکانپذیر نيست. بنابراين، در اولين گام زارع بايد اطلاعات كاملي از خاك داشته باشد تا بتواند کوددهی مناسبي را انجام دهد. انجام نمونه برداري خاك و تجزيه آزمايشگاهي اطلاعات لازم را در اختيار کشاورز قرار خواهد داد. چگونگی نمونه برداري از خاک بسیار مهم است زیرا در نتايج به دست آمده از آزمایش خاک، تأثیر به سزایی دارد.

تفکیک اراضی جهت نمونه برداری خاک

تفکیک اراضی جهت نمونه برداری خاک

در نمونه برداری خاک ، رنگ خاك، بافت خاك، شيب زمين و نحوه مديريت مزرعه را بايستي مورد توجه قرار داد چرا كه در مكانهايي كه شيب زمين بيشتر است درموقع بارندگي و آبياري، مواد غذايي و املاح خاك بيشتر در معرض تهديد قرار گرفته و از بين مي روند و برعكس در مناطق گود، تجمع املاح و مواد غذايي بيشتر است. چنانچه قطعات كوچكي وجود داشته باشند كه خاك ً آنها برای مثال شني بوده و با ساير خاك ها متفاوت باشد، نبايستي نمونه خاك اين بخش با بقيه نمونه ها، مخلوط گردد. در زمينه مديريت مزرعه، وضعيت كوددهي و نوع زراعت حائز اهميت است. برای مثال زماني كه در سال زراعی گذشته در بخشي از زمين يك نوع كود مصرف شده باشد يا گياه خاصی کاشته شده باشد و در بخش ديگر نوع ديگري از کود و گیاه را به خود اختصاص داده باشد نبايد خاک آنها با يكديگر تركيب گردند.

در این مقاله درباره ی نحوه ی نمونه گیری از خاک بیشتر بخوانید.

ارسال یک نظر