با توجه به افزایش روزافزون قیمت بذر، حفظ آن و افزایش درصد سبزینگی و به حداقل رساندن بوته میری از راه تولید نشاه سالم و البته اقتصادی، الزامی است که باید با ریزبینی و انتخاب هوشمندانه به آن توجه نمود. از نگاه اهل فن درباره ی برخی از خصوصیات یک نشا سالم میتوان به نکات ذیل اشاره کرد:
1- ارتفاع حداکثری تا 20 سانتی متر(عدم رشد علفی)
2- نداشتن علائم کمبود در ظاهر نشا
3- تشکیل سریع و حداکثری تار های کشنده
4- داشتن ساقه ای ضخیم که انتهای آن ارغوانی رنگ باشد
5- ماندگاری مناسب در سینی نشا
6- سبزی و تیرگی و کمی فرم خشبی در برگ ها( آبدار نبودن برگ ها)
7- کاهش و عدم وجود علف های هرز در کنار نشا
8- عدم تشکیل خزه در سطح سینی های نشا
بسیاری از موارد فوق وابسته به کیفیت الیاف بستر کشت می باشد، که به تازگی الیاف، داشتن فضای تخلخلی مناسب در سینی نشا و عاری بودن از بذر علف های هرز می توان بستگی دارد. بطور کلی انتخاب یک بستر کشت با اصالت می تواند سایر هزینه های تولید نشا را در حد قابل قبولی کاهش دهد و کمک شایانی به تولید یک نشا با کیفیت نماید. خشت اول را برای تولید نشا با کیفیت با دقت قرار دهیم.