دسته‌ بندی محصولات
راه‌ های ارتباط با ما

22655870-72 - (21) 98+

تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، بین میدان الف و خیابان ب، پلاک 142

شنبه تا چهارشنبه (8 صبح - 5 عصر)

بالا
title

اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی در زمستان و پاییز

  |  کود سولفات   |  سولفات آهن   |  اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی در زمستان و پاییز
اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی - بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی

اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی

در این مقاله، شرکت هنر طبیعت سگال در رابطه با تغذیه و کوددهی به گیاهان آپارتمانی توضیح مختصر و کاربردی خواهد داد. گیاهان آپارتمانی نیز همانند سایر گیاهان و محصولات کشاورزی به تغذیه و کوددهی به گیاهان آپارتمانی نیاز دارند. در برنامهی غذایی برای گل و گیاهان زینتی و آپارتمانی در نظر گرفتن پی اچ خاک برای کشت های خاکی و نیز هدف نهایی از تولید گیاه که ابلق شدن بیشتر برگ، گلدهی بالاتر، رشد رویشی بیشتر و یا ریشه دهی است باید مورد توجه قرار داده شود. در بحث تغذیه گیاهان، عناصر مورد نیاز به دو دسته تقسیم بندی می شوند. دسته ی عناصر متحرک و غیر متحرک. عناصر متحرک شامل نیتروژن، منیزیم، فسفر، کلر و پتاسیم می باشد که قدرت تحرک در بافت های گیاهان را دارند. در صورت کمبود این دسته از عناصر، برگ های پایینی گیاهان آپارتمانی تحت تاثیر قرار می گیرند. عناصر کلسیم، مس، منگنز، روی، گوگرد و آهن جزو عناصر غیر متحرک هستند. علت نام گذاری این عناصر آن است که توان حرکت داخل گیاه را ندارند. نشانه های کمبود این عناصر در گیاهان آپارتمانی در قسمت بالایی و برگهای جوان دیده می شود. عناصر فسفر(P)، نیتروژن (N) و پتاسیم (k) در گیاهان نقش ویژه ای را بر عهده دارند. نقش فسفر در افزایش تعداد و سایز گل های گیاهان و همچنین رشد بهتر ریشه ها بسیار پررنگ است. پتاسیم در تولید گل  و همچنین رنگ گیری بهتر گل ها و میوه ها و در نتیجه زیبایی آن ها تاثیر گذار است. افزایش مقاومت گیاهان به بیماری ها و خطرات دوران استراحت از دیگر وظایف پتاسیم است. سومین عنصر یعنی نیتروژن علاوه بر کمک به سبزینگی گیاه و رشد برگ و ساقه، در رشد عمومی گیاه و برگ سازی بسیار موثر است.

اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی

بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی

در ابتدا گیاهان آپارتمانی را به دو دسته ی گیاهان با برگ های زینتی و گیاهان گل دار تقسیم می کنیم. به طور کلی می توان گفت که بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی کودهای کامل (NPK) که دارای درصدهای مختلفی از پتاسیم، فسفر و نیتروژن می باشند، سولفات پتاسیم و نیترات کلسیم هستند. کود کامل مانند فرمول 36-12-12 و 20-20-20 . برای گیاهان گلدار با توجه به نحوه ی اثرگذاری فسفر و پتاسیم که پیشتر بیان شد، کودهای دارای درصد بالاتری از این دو عنصر بهتر می باشند. در مورد گیاهان آپارتمانی که دارای برگ های زینتی هستند، به کودهایی با نیتروژن بیشتر احتیاج پیدا خواهیم کرد. به عنوان مثال کود کامل با فرمول کود 20-20-20 می تواند برای این منظور مفید واقع شود، البته می بایست دقت نمود که مصرف بیش از حد کود سه بیست در گیاهان البق موجب از بین رفتن ابلقی آنها می گردد و برای تغذیه این دسته از گیاهان بهتر است که از کود های 36-12-12 و یا 30-5-15 استفاده شود. 

نیاز کودی گیاهان مختلف

همانطور که می دانیم نیاز کودی گیاهان مختلف، فراتر از دسته بندی دوگانه ی گیاهان گلدار و دارای برگ تزئینی می باشد. در نتیجه علاوه بر توجه به این دسته بندی، با توجه به نوع خاص گیاه آپارتمانی ، میزان و زمان کوددهی به آن ها را تعیین کنید. این موضوع را در نظر بگیرید که همیشه استثنا هم وجود دارد. گیاهانی همچون کاکتوس که دارای سرعت رشد بسیار کمی هستند احتیاجی به کود نخواهند داشت، اما می توان به کاکتوس های گلدار برای تحریک گلدهی کود داده شود، و یا برای گیاه زاموفیلیا چون نیاز آبی کمی دارد مواد غذایی را می بایست به صورت محلول پاشی در اختیار آن قرار دارد و در بحث فیکوس شرابی  و گیاهان قلمه ای و نشایی برای ریشه دهی سریع تر و بیشتر و زرد تر شدن رنگ برگ ها از کود 10-50-10 جهت نیاز بالا به فسفر در این دسته از گیاهان استفاده شود. اما باید توجه داشت که غلظت کودی که استفاده می کنید یک چهارم کوددهی معمولی در سایر گیاهان باشد. اگر در دادن کود به این نوع گیاهان زیاده روی کنید ساقه گیاه شل خواهد شد. برای جلوگیری از سوختگی ریشه گیاه قبل از کوددهی باید گیاه کمی مرطوب شود. میزان مصرف کودها بر روی بسته بندی ذکر شده است، که معمولا توصیه می شود برای گیاهان آپارتمانی نصف غلظت نوشته شده بر روی بسته بندی را استفاده کنید تا گیاهان دچار ازدیاد مواد غذایی نشود. یک نکته ی کلیدی و طلایی در بحث تغذیه اختلاط برای تاثیر گذاری بالاتر کود ها می باشد که اختلاط ترکیبات مذکور مثل 10-50-10 و یا 20-20-20 با هیومیک موجب میگردد تا تاثیر و انتقال عناصر با ظرفیت و سرعت بالاتری جذب سیستم ریشه ای گردد. 

نیاز کودی گیاهان مختلف

بهترین زمان کوددهی به گیاهان آپارتمانی

در بحث کوددهی به گیاهان آپارتمانی به طور کلی بهترین زمان کوددهی به گیاهان آپارتمانی، فصل بهار و تابستان است. اگر گلدانی را به تازگی خریداری کرده اید یا گلدان آن را تعویض کردید، پس از انتقال آن به مکان مناسب مدت یک ماه صبر کرده و پس از آن کوددهی را شروع کنید. نکته ی دیگر قابل توجه در کوددهی گیاهان آپارتمانی، سن گیاه می باشد. در مورد گیاهان جوانتر کوددهی در فواصل کم تری انجام می گیرد، اما به طور عمومی در گیاهان زینتی و گلدار هر ماه یک بار کوددهی با نصف غلظت نوشته شده بر روی محصول کافی است.

 

ارسال یک نظر