مقدمه
همانطور که می دانیم گیاهان نیازهای اولیه و پایه ای شامل نور، هوا و آب دارند. در دریافت آبیاری بیش از حد هر کدام از این موارد نیاز به ایجاد تعادل وجود دارد زیرا همانطور که کمبود آن ها به گیاه آسیب می رساند، دریافت بیش از نیاز آن ها توسط گیاه، گیاه را دچار تنش خواهد نمود. در ادامه شرکت هنر طبیعت سگال عوارض ازدیاد در یکی از این موارد یعنی آبیاری ( آبیاری بیش از حد ) را مورد بررسی قرار خواهد داد. این مورد جزو رایج ترین موارد بی توجهی به گیاه است.
عوارض آبیاری بیش از حد در گیاهان
اولین مورد پیش آمده بر اثر آبیاری بیش از حد آن است که راه هایی که گیاه نیتروژن جذب می کند مسدود خواهد شد. به این اتفاق اصطلاحا بوته ی تن پرور می گویند. خاک بر اثر آبیاری زیاد خفه می شود و فضای متخلخل آن که باید از هوا پر شود، از آب پر می شود. این اتفاق باعث می شود که ریشه توان تنفس نداشته باشد و در پی آن جذب مواد مغذی از طریق ریشه
متوقف خواهد شد. این پدیده در محصولات غده ای نظیر شلغم و چغندر به این صورت عیان می گردد که رشد غده متوقف شده و برگ بالای آن ها بزرگ و بزرگتر می شود. این رخداد تصور کاذبی در ما ایجاد می کند که محصول بزرگی نیز در زیر خاک رشد کرده اما در حقیقت این طور نیست. در صیفی جات بوته ای نیز این مشکل با رشد بیش از اندازه ی برگ و بوته نمایان می گردد. باید همواره دقت کنیم که آبیاری را متناسب با مراحل رشدی گیاه تنظیم کنیم. آبیاری بیش از اندازه به معنای تعداد بالای دفعات آبیاری می باشد و نه این که در یک نوبت آب زیادی داده باشیم.