دسته‌ بندی محصولات
راه‌ های ارتباط با ما

22655870-72 - (21) 98+

تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، بین میدان الف و خیابان ب، پلاک 142

شنبه تا چهارشنبه (8 صبح - 5 عصر)

بالا
title

آسیب‌های آتش زدن مزارع به خاک

  |  دارالفنون   |  آسیب‌های آتش زدن مزارع به خاک
آسیب‌های آتش زدن مزارع به خاک

آسیب‌های آتش زدن مزارع به خاکآسیب‌های آتش زدن مزارع به خاک

آتش زدن مزارع (آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم و جو) پس از برداشت محصولات زراعی روشی است که برخی کشاورزان طبق سنت های قدیمی انجام می دهند. این امر نادرست است و از بین رفتن مواد آلی خاک را منجر می گردد. زمین زراعی به دلیل وجود میکروارگانیسم ها و کرم های خاکی، موجودی زنده در نظر گرفته می شود که به واسطه ی سوزاندن پس از برداشت، این موجودات مفید، خواهند مرد. از جمله مزایای این میکروارگانیسم ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

– تثبیت ازت در خاک و هم زیستی با گیاهان خانواده لگومینوز(حبوبات)

– تجزیه مواد آلی خاک و تبدیل آن به مواد معدنی می شود

علاوه بر مرگ موجودات زنده ی مفید خاک در طی فرآیند آتش زدن مزارع، این امر موجب سفتی خاک شده و عناصر ماکرو و میکرو را از بین می برد. در نتیجه شاهد فقیر شدن خاک خواهیم بود. مهم ترین و جبران ناپذیر ترین آسیب این عمل کاهش رطوبت خاک و در نتیجه افزایش مصرف آب می باشد. آتش زدن مزارع موجب آلودگی و آسیب محیط زیست شده که در دنیای امروزی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین پس از بررسی های بسیار و گفتگو با کشاورزان با تجربه این نتیجه حاصل گشت که کاه و کلش مانع حرکت آب در مزرعه و باعث جلوگیری از رسوب آبی می‌گردد. اختلاط خاک با کاه و کلش مشکل است و کشت بعدی با کمبود ازت مواجه و کلروز و زردی در برگ ها را شاهد خواهیم بود. شرکت هنر طبیعت سگال را برای اطلاع از موضوعات مربوط به کشاورزی دنبال کنید.

 

ارسال یک نظر