آسیبهای آتش زدن مزارع به خاک
آتش زدن مزارع (آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم و جو) پس از برداشت محصولات زراعی روشی است که برخی کشاورزان طبق سنت های قدیمی انجام می دهند. این امر نادرست است و از بین رفتن مواد آلی خاک را منجر می گردد. زمین زراعی به دلیل وجود میکروارگانیسم ها و کرم های خاکی، موجودی زنده در نظر گرفته می شود که به واسطه ی سوزاندن پس از برداشت، این موجودات مفید، خواهند مرد. از جمله مزایای این میکروارگانیسم ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
– تثبیت ازت در خاک و هم زیستی با گیاهان خانواده لگومینوز(حبوبات)
– تجزیه مواد آلی خاک و تبدیل آن به مواد معدنی می شود
علاوه بر مرگ موجودات زنده ی مفید خاک در طی فرآیند آتش زدن مزارع، این امر موجب سفتی خاک شده و عناصر ماکرو و میکرو را از بین می برد. در نتیجه شاهد فقیر شدن خاک خواهیم بود. مهم ترین و جبران ناپذیر ترین آسیب این عمل کاهش رطوبت خاک و در نتیجه افزایش مصرف آب می باشد. آتش زدن مزارع موجب آلودگی و آسیب محیط زیست شده که در دنیای امروزی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین پس از بررسی های بسیار و گفتگو با کشاورزان با تجربه این نتیجه حاصل گشت که کاه و کلش مانع حرکت آب در مزرعه و باعث جلوگیری از رسوب آبی میگردد. اختلاط خاک با کاه و کلش مشکل است و کشت بعدی با کمبود ازت مواجه و کلروز و زردی در برگ ها را شاهد خواهیم بود. شرکت هنر طبیعت سگال را برای اطلاع از موضوعات مربوط به کشاورزی دنبال کنید.