علت ریزش میوه در درختان
علت ریزش میوه در درختان
عوامل متعددی در پدیده ی ریزش میوه در درختان دخیل می باشند. این ریزش می تواند مربوط به عواملی طبیعی یا عواملی نظیر آفت و بیماری ها باشد. در صورت وقوع چنین اتفاقی با بررسی کارشناسان این حوزه، علت مشخص می گردد و در پی آن راهکار متناسب با آن مشکل ارائه می گردد. اگر ریزش طبیعی و متناسب با شرایط آن محصول باشد نیازی به اقدام پیشگیرانه و کنترل پیش نمی آید. این ریزش طبیعی میوه پیش از رسیدن به دلیل بعضی تغییرات که در مراحل رشدی رخ می دهد، به وجود می آید.
ریزش میوه در درختان سیب و گلابی در ابتدای فصل تابستان اغلب به دلیل کمبود مواد غذایی مورد نیاز برای تعداد زیادی میوه می باشد. این اتفاق در مقیاس کوچکتر در مورد میوه ی درخت گیلاس نیز رخ می دهد. گلدهی بسیار زیاد در فصل گلدهی موجب تولید بسیار زیاد میوه در فصل میوه دهی می شود. این امر مثبت است اما باید به فکر تغذیه ی آن نیز باشیم. در این زمان اگر درخت دچار کمبود باشد از کودهای 20-20-20 و هیومیک اسید استفاده می گردد. طبق معمول برای درشتی نیز از نیترات کلسیم 4 آبه استفاده می گردد. اگر در این زمان، تغذیه ی گیاه تامین نگردد درخت برای ذخیره ی انرژی مجبور به کم کردن بار خود می باشد. عوامل طبیعی، به خصوص اگر غیر منتظره باشند، مانند سرما و گرمای شدید، باعث چنین ریزشی می گردند. شزایط خاک نیز مهم است و آبیاری درست نیز حتما باید در نظر گرفته شود. گاهی اوقات در اثر بادبردگی علفکش ها امکان دارد ریزش میوه درختان پدیدار گردد. تشخیص آفات و بیماری های مسئول این ریزش به علت علائم ظاهر شده بر روی میوه و درخت کمی راحت تر است.