نگهداری و شادابی گل و گیاه آپارتمانی مان، همیشه از جمله دغدغه های بسیاری از ما دوستداران گل و گیاه بوده است. در این نوشتار شرکت هنر طبیعت سگال سعی بر این دارد که شرایط محیطی مناسب نگهداری گل و گیاه آپارتمانی را به طور کلی برای شما عزیزان شرح دهد. گرچه حتما باید به این نکته توجه کنیم که شرایط نگهداری گیاه های آپارتمانی با توجه به نوعشان با یکدیگر تفاوت هایی دارد؛ در نتیجه اگر مشکلی برای گیاهتان پیش آمد و یا نیاز به مراقبت دقیق تری داشتید حتما اسم گیاه را به طور مشخص سرچ کنید.
راهنمای نگهداری از گیاه آپارتمانی
1. هوای مورد نیاز گیاهان
دریافت اکسیژن کافی از جمله مهم ترین نیازهای تمامی گیاهان و گیاه آپارتمانی است. اکسیژن برای سلامت و رشد گیاهمان بسیار ضروری است. اکسیژن گیاه را با فراهم اوردن امکان تهویه ی هوا در مکان نگهداریشان به راحتی می توانید تامین کنید. توجه کنید که گیاه را هرگز در معرض وزش مستقیم باد قرار ندهید. چه باد کولر و چه بادی که از پنجره وارد اتاق می شود. اگر دمای هوای بیرون خانه با درون آن تفاوت بسیاری دارد سعی کنید هوا را فیلتر کرده و دما را به دمای محل استقرار گیاهتان نزدیک کنید که گیاه آپارتمانی دچار شوک نشود.
2. نور مورد نیاز گیاه
نور مورد نیاز گیاه آپارتمانی نور غیر مستقیم است که برخی نیاز به محیط تاریک تر و برخی روشن تر دارند. اگر گیاهی کنار پنجره دارید، هر از گاهی آن را بچرخانید که توازن در رشد آن صورت گیرد، زیرا گیاه به سمت نور بیشتر، رشد سریع تری دارد. گیاهان گلدار را سعی کنید حرکت ندهید. نور فلورسنت را می توانید به عنوان نور کمکی برای گیاه آپارتمانی خود استفاده کنید. از لامپهایی که از خود حرارت میدهند نظیر لامپهای مدادی برای گیاهان گلدار و از مهتابیها یا لامپهای گازی برای گیاهان بدون گل و برگ زینتی استفاده میگردد. اصولاً نور مستقیم آفتاب برای گیاهان آپارتمانی، مخصوصاً برگهای جوانتر ضرر دارد. بهتر است نور از پرده کرکره نیمهباز و یا پرده توری عبور نموده و به اصطلاح فیلتر شده باشد.
3. رطوبت و درجه حرارت
گیاه برای رشد بهتر و سلامت نیاز به رطوبت کافی دارد. کمبود رطوبت هوا همراه با آب کلردار و کمبود پتاسیم لکه های قهوه ای رنگ و سوختگی سر و حاشیه ی برگ های گیاه آپارتمانی شما را منجر می شود. با دستگاه بخور، مه پاش و یا غبارپاشی می توان رطوبت مورد نیاز را تامین و کنترل کرد. دمای محیط بهتر است بالاتر از 20-22 درجه سانتی گراد و پایین تر از 10-12 درجه سانتی گراد نباشد.
4. آبیاری
در بحث آبیاری فواصل میان آبیاری گل ها بسیار اهمیت دارد و بسیاری از ما گیاه آپارتمانی خود را به دلیل ازدیاد در آبیاری یا کمبود آبیاری از دست داده ایم. در آبیاری مسئله زهکشی مناسب باید مورد توجه ویژه قرار گیرد که آب اضافی از گلدان خارج شود و باعث پوسیدگی ریشه نشود. همچنین مطمئن شوید آب به تمام نقاط خاک گلدان رسیده باشد. موضوع آبیاری به مقدار زیادی به نوع گیاه آپارتمانی بستگی دارد در نتیجه بهتر است هنگام خریداری بازه ی زمانی مورد نیاز آبیاری گیاه مورد نظرتان را بپرسید. علاوه بر شرایط محیطی ذکر شده، نیاز تغذیه ای گیاه نیز بسیار اهمیت دارد که می توانید در مقاله ی اصول کوددهی به گیاهان آپارتمانی به طور دقیق در این رابطه اطلاعات کسب کنید.