عنصر منگنز (Mn)
عنصر منگنز یکی از عناصر کم مصرف ولی ضروری برای رشد و نمو گیاهان می باشد که نقش های متعددی را برای گیاه ایفا می نماید. این عنصر برای تولید کلروفیل ضروری بوده و در فرآیندهای آنزیمی، احیای نیترات، متابولیسم پروتئین و خنثی سازی رادیکال های آزاد نقش دارد. این عنصر همچنین در تولید موادی مانند ریبوفالوین، اسید آسکوربیک و کاروتن ها تاثیر داشته و در تبادلات الکترون در چرخه فتوسنتز موثر است. عنصر منگنز سبب تسریع و بهبود جوانه زنی شده و در واکنش های تجزیه آب جهت تولید اکسیژن موثر می باشد. این عنصر فعال کننده آنزیم های موثر در تولید اسیدهای چرب بوده و برای متابولیسم کربوهیدرات و نیتروژن ضروری می باشد. حضور منگنز موجب تسریع رسیدگی میوه شده و در تمام محصولات برای تشکیل بذر لازم و ضروری می باشد. منگنز مهمترین عنصر ریز مغذی در تغذیه غلات و سیب زمینی می باشد. همچنین تحقیقات علمی در زمینه تغذیه درختان پسته نشان داده که مهمترین عنصر غذایی موثر در میزان عملکرد درختان پسته، منگنز می باشد. این کود هم به صورت تک عنصره یا تک کلاته در بازار موجود می باشد هم به صورت ترکیب با چندین عناصر میکرو و ماکرو. بسته به میزان نیاز گیاه و نوع گیاه، هر یک از این انواع کودی می تواند موثر واقع شود.