دسته‌ بندی محصولات
راه‌ های ارتباط با ما

22655870-72 - (21) 98+

تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، بین میدان الف و خیابان ب، پلاک 142

شنبه تا چهارشنبه (8 صبح - 5 عصر)

بالا
title

سنک بذرخوار کلزا – مقابله با آفت بذر کلزا

  |  دارالفنون   |  سنک بذرخوار کلزا – مقابله با آفت بذر کلزا
سنک بذرخوار کلزا - مقابله با آفت بذر کلزا

توصیه هایی در رابطه با آفت مزارع کلزا

سنک بذرخوار کلزا در سالیان گذشته در مزارع کلزا به عنوان آفت پایان فصل حضور داشته که البته در اواخر فصل رشد کلزا و زمان رسیدن غلاف ها، دانه ها و حتی پس از برداشت

در مزارع، حشرات کامل آن نیز وجود دارد. این مورد جمعیت زیاد آن ها را در پی داشت که باعث حمله ی آن ها به مزارع مجاور می شد. تراکم این آفت در سال های زراعی 97 و 98 با توجه به شرایط پیش آمده ی اقلیمی، به شدت افزایش پیدا کرد. این آفات با تعداد میلیونی در دوره ی پیش از گلدهی در مزارع کلزا حضور داشتند. که خسارت آن در مرحله های مختلف از رشد کلزا مانند گل و غلاف دیده می شد. با توجه به زمانی که بوته درگیر این مساله می شد، علایم به صورت ضعف و کوتاهی بوته، ریزش گل و غنچه، عدم رشد و کوچک ماندن غلاف‌ها، عدم تشکیل دانه در غلاف، پوک شدن و یا ریز بودن دانه‌ها خود را نشان می داد. این خسارات شباهت زیادی با آسیب وارده از طرف شته مومی داشت.با توجه به رویت سنک بذرخوار کلزا از سال ۱۳۸۵ در مزارع کلزا، دستورالعمل مدیریت این آفت به وسیله ی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور تهیه و منتشر  و در سال ۱۳۹۸ نیز به روزرسانی شد، که از طریق سایت موسسه (www.iripp.ir)، سازمان حفظ نباتات و تالار ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای تمامی مردم قابل دسترسی می باشد.

سنک بذرخوار کلزا - مقابله با آفت بذر کلزا
دستورالعمل جهت مدیریت آفت سنک بذرخوار کلزا

۱- برداشت به‌ موقع کلزا باعث می شود که غذای مورد نیاز برای تکثیر سنک بذرخوار کلزا دیگر در دسترس این آفت نباشد.
۲- افزایش جمعیت سنک بعد از برداشت محصول بسته به وجود دانه‌های ریزش‌کرده کلزا و نیز دسترسی به بقایای گیاهی کلزا و علف‌های هرز در مزرعه متفاوت است. در نتیجه توصیه می شود، پس از برداشت، بقایای گیاهی را جمع‌ کرده و از دسترس سنک خارج کنید.

۳- سنک تخم‌های خود را در خاک و یا بقای گیاهی در سطح خاک قرار می‌دهد و حشرات کامل و پوره‌ها هم در شکاف‌های درون خاک حرکت می کنند، به‌هم خوردن این روزنه‌ها و شکاف‌ها باعث از بین رفتن سنک‌ها می‌شود. به همین دلیل شخم (عمیق) پس از برداشت به‌منظور کاهش جمعیت سنک توصیه می گردد. آبیاری نیز کمک کننده است.

۴- در صورت حضور تعداد بالای آفت، محلول‌پاشی مزارع آلوده و حتی مزارع همجوار برای جلوگیری از صدمه سنک  کلزا با مواد مناسب توصیه می شود.

ارسال یک نظر