سوالات متداول در مورد محصولات پیت ماس
سوالات متداول در مورد محصولات پیت ماس:
- برخی اوقات قیمت پیت ماس بالا در نظر گرفته می شود، با توجه به این موضوع چرا باید پیت ماس را انتخاب کنیم؟
ترکیبی از خواص اقتصادی، شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی یک بستر کشت را ارائه داده است که دارای مزایای مفیدی در مقایسه با سایر بسترهای رشد موجود می باشد.
برای پرورش دهندگان، یکنواختی مواد و خواص عالی پیت ماس، برای رسیدن به محصول حداکثری و حفاظت از محصول، مهم ترین نکته به شمار می رود. در کشت محصول به شیوه های مدرن کارکنان دستورالعمل های استانداردی را اجرا می کنند (کوددهی، آبیاری، سمپاشی). در نتیجه پایدار نگه داشتن بستر کشت (به خصوص در رابطه با ساختار پیت ماس، ذخیره ی مواد غذایی و میزان pH) یک محصول موفق را تضمین خواهد نمود.
- تفاوت میان raised bog peat و fen big peat(local peat) در چیست؟
مواد اولیه ی پیت در دو نوع ذکر شده با یکدیگر تفاوت بسیاری دارد. Fen bog peat از “eutrophic peat bogs” گرفته می شود. پایه و اساس این پیت گونه های مختلفی از چمن ها، علف ها، درخت غان و درخت کاج و همچنین نی می باشد. تنوع سنی آن بسیار متفاوت است و محتویات مغذی آن مختلط است. Fen bog peat معمولا دارای نمک بالا در ترکیب با pH ناپایدار و عمدتا بالا می باشد. این نوع پیت اغلب ناهمگن می باشد.
از طرف دیگر raised bog peat از oligotrophic یا raised peat bogs به دست می آید. اساس این نوع پیت به طور عمده بر پایه ی اسفاگنوم پیت ماس می باشد. شکل گیری پیت در شرایط اشباع از آب (محیط دارای کمبود اکسیژن) و فرآیند طولانی هوموسی شدن، صورت می گیرد. در طی این فرایند مراحل مختلف تجزیه را خواهیم داشت، از پیت سفید با میزان تجزیه ی کم تا پیت سیاه با میزان بالای تجزیه. ساختار خزه اسفاگنوم همچنان در آن باقی است و ساختار سلولی آن فعالیت خود را انجام می دهد. مقدار مواد مغذی و سطح Ph پیت ماس خزه اسفاگنوم پایین و پایدار است. به همین دلیل تمامی نیازهای گیاهی مربوط به مواد مغذی و Ph ، به طور بهینه توسط کود و سنگ آهک (کربنات کلسیم) کنترل می شود.
Raised bog peat غلظت بالایی از هیومیک اسید را فراهم می کند که رشد ریشه ی گیاه را تحریک می کند. این نوع پیت عاری از علف هرز، نماتد های گیاهی و سایر عوامل بیماری زا است.
- آیا در پیت ماس نماتد وجود دارد؟
محصولات نورد اگری هیچ نماتد بیماری زای گیاهی در خود ندارند. شاید در آن ها نماتدهای ساپروفیتی باشد که mouth sting ندارند، در نتیجه نمی توانند به گیاهان آسیب برسانند. نماتدهای ساپروفیتی را می توان در تمام پیت ماس های سرتاسر جهان یافت. مواد اولیه ی پیت ماس نورد اگری به طور دقیقی در آنالیزهای آزمایشگاهی کنترل می شوند. مدیریت کنترل کیفیت محصولات بر اساس RHP صورت می گیرد.RHP سخت ترین مقررات را برای کنترل کیفیت بسترهای کشت در سرتاسر جهان دارد. علاوه بر این، امتحانات ملی import and export انجام می گیرد و گواهینامه های گیاهی مهر تاییدی است که محصولات ما عاری از نماتد های بیماری زا هستند.
- چرا به ضد عفونی کردن پیت ماس نیازی نیست؟
محصولات raised bog peat به علت تمیزی نیازی به ضدعفونی کردن ندارند. این تمیزی به علت فرآیندی است که پیت در سیر تکاملی خود، طی می کند. این نوع پیت دارای مواد مغذی کم و سطح ph پایین می باشد. علاوه بر آن یک peat bog از آب اشباع است و تنها گیاهانی که با این شرایط سازگار هستند قادر به رشد در آن هستند.از آن جا که هیچ محصول زراعی معمولی توانایی رشد در زمین های پیت را ندارد، هیچ آفت یا بیماری ای در اطراف peat bog یافت نمی شود. این مسئله ضامن آن است که نیازی به ضدعفونی پیت نیست. ضدعفونی کردن برای انواع پیت ماسی که از زمین های کشاورزی استخراج می شوند ضروری است.
این مورد یکی از مهم ترین مزایای اقتصادی و زیست محیطی raised bog peat به شمار می رود. همچنین آفات و بیماری ها مکررا توسط کنترل کیفیت چک می شوند.
از طرف دیگر می توان گفت ضد عفونی کردن پیت حتی بد است و موجب از بین رفتن فعالیت میکروارگانیسم های مفید می شود. ضد عفونی کردن، میکروارگانیسم ها یا همان عامل سرکوبگر در مقابل بیماری های گیاهی پاتوژنیک را از دست می دهد.
- چرا پیت ماس به نسبت سایر انواع بسترهای کشت ذخیره ی آب و مواد مغذی بالاتری دارد و همچنین ظرفیت هوایی خاک را افزایش می دهد؟
اسفاگنوم ماس یک گیاه آبی است با سلول های بزرگ که ساختاری شبیه به داخل اسفنج دارد. حجم منافذ (PORE VOLUME) نسبت متعادل میان هوا و گنجایش آب را تضمین می کند. ساختار مویرگی ویژه ی اسفاگنوم ماس متضمن قرار گیری هوای کافی در اختیار گیاه است.
ظرفیت بالای نگهداری آب در ترکیب با ظرفیت هوایی بالا، از مزایای اصلی پیت ماس به شمار می روند. هر دوی این پارامترها را می توان با ساختارهای متفاوت مواد اولیه ی گوناگون، کنترل نمود. بنابراین پیت ماس را می توان با توجه به نیاز گیاهان و نیاز تولید کنندگان بهینه سازی نمود.
پیت ماس به عنوان ماده ی کاملا ارگانیک، از ظرفیت بافری بالایی برخوردار است. هیومیک اسید موجود در پیت ماس می تواند مواد مغذی را جذب کند و زمانی که گیاه به آن نیاز دارد به طور مستمر آن را آزاد سازد. مواد افزودنی مانند خاک رس می توانند CEC( cation exchange rate) و nutrient buffer را افزایش بدهند. پیت ماس همچنین یک بافر عالی برای ثابت نگه داشتن مقدار ph در طول زمان کشت می باشد.
- تفاوت میان sod peat و surface milled peat در چیست؟
روش های برداشت متفاوتی برای تهیه مواد خام با خواص فیزیکی ویژه به کار برده می شود. این موضوع به ما این اجازه را می دهد که نسبت متناسبی از ظرفیت آب و هوایی قابل کنترل از انواع مختلف پیت ماس تهیه کنیم و در نهایت یک بستر کشت بهینه متناسب با هر محصول آماده کنیم.
Surface milled peat با milling لایه ی بالایی پیت سفید و مستقیما از خود باتلاق برداشت می شود. این روش اصلی برداشت است و مواد همگنی را ایجاد می کند. پس از آن این نوع پیت ماس در درجات 0 الی 5 میلی متر و 0 تا 25 میلی متر غربال می شود. این درجات ظرفیت هوایی بین 10 الی 15 درصد(vol.-%) را در پی خواهند داشت.
برای افزایش ظرفیت هوایی و ثبات ساختاری دراز مدت، sod pest استفاده می شود اما این نوع پیت ماس با روش برداشت متفاوتی به دست می آید. پیت ماس به اصطلاح sods از باتلاق گرفته می شود، خشک می شود و در آسیاب های ویژه در کارخانه فشرده (crushed) می شود.سپس این مواد اولیه در درجات 1-7 میلی متر، 5-15 میلی متر، 10-25 میلی متر و 25-45 میلی متر و با اطمینان از وجود مقدار کمی از ذرات ریز (fine) غربالگری می شود. بنابراین شاهد حداکثر ظرفیت هوایی در آن هستیم. درجات 10-25 میلی متر و 25-45 میلی متر ظرفیت هوایی 35 درصد (vol.-%) را ایجاد می کند.
- خصوصیات fine structured peat, sod peat و peat fibres چیست؟
Fine structured peat :
این نوع پیت، آب و کود محلول در آب را بهتر از ساختارهای درشت تر در خود ذخیره می کند. در حالی که پیت های با ساختار درشت تر ظرفیت نگهداری هوای بالاتری نسبت به نوع با ساختار ریز دارد. استفاده از surface milled peat و sod peat بستگی به نوع محصول و روش کشت دارد. در حالی که نهال می تواند در محصولی با ساختار ریز رشد کند، گیاهان گلدانی باید در بستری از ترکیب surface milled peat و sod peat پرورش یابد ( به منظور فراهم آمدن شرایط فیزیکی بهینه و بهبود زهکشی).
sod peat :
این نوع پیت ظرفیت هوایی بالا و ساختار پایداری دارد. این پیت همراه با peat fibres یک structural frame within the substrate به وجود می آورد. این محصول همچنین آب و کود را ذخیره می کند. ظرفیت هوایی بالای sod peat زهکشی را بهبود می بخشد و در نتیجه سیستم ریشه ای گیاهان حساس را حمایت می کند.
peat fibres :
fibres منشا گرفته از partly degraded eriophorum ، پایداری مناسب ساختمان خاک و انتقال خوب آب را تامین می کند. این نوع پیت بخشی از ساختمان بستر کشت می باشد که توزیع آب و افزایش توان تخلیه ی آب را پشتیبانی می کند.
- اگر مواد فیبری زیاد باشد، ظرفیت هوایی افزایش می یابد؟
فیبر پیت انتقال آب را ساده می سازد در نتیجه زهکشی مناسب را تامین می کند. اگر مقدار فیبر خیلی زیاد شود، بستر کشت در ابتدا نرم و airy به نظر می رسد. اگر میزان زهکشی بالا باشد، ذرات ریز در پایین گلدان ها جمع می شوند در نتیجه لجنی شدن رخ می دهد. در نتیجه مقدار بالای فیبر نمی تواند جایگزین sod peat در یک بستر رشد مناسب شود.
- آیا نورد اگری پیت سیاه به محصولاتش اضافه می کند؟ آیا علت تیره تر به نظر رسیدن محصولات نورد اگری این است؟
بیشتر محصولات نورداگری از پیت سفید هستند. محصولات خاصی که از ترکیب پیت سیاه تهیه شده باشند نیز وجود دارد. انتخاب، بستگی به گیاه در حال رشد و سیستم های آبیاری دارد. مواد پیت ماس با توجه به درجه ی تجزیه، از H1 تا H2 تقسیم بندی می شوند. پیت سفید با درجه ی تجزیه ی کم در رنج H2 الی H5 قرار می گیرد. پیت سفید نسبتا تجزیه شده (H6-H4) به عنوان ماده ی اولیه برای کاربردهای خاص استفاده می شود. برای مثال تکثیر محصولات زراعی و گیاهان جوان.این مواد اولیه رنگ تیره تری دارد اما ظرفیت نگهداری آب بالاتری دارد. در نهایت اسفاگنوم پیت ماس سیاه، به نسبت دو نوع قبلی از درجه ی تجزیه ی بالاتری برخوردار است (H7 الی H10) و تنها برای محصولات خیلی خاص که به نگهداری آب به میزان بالا نیاز دارند، استفاده می شود. تفاوت رنگ پیت به درجه ی تجزیه ی آن مربوط می باشد. از نظر زمین شناسی باتلاق های با سن بالاتر رنگ های تیره تری دارند حتی اگر درجه ی تجزیه ی آن ها مشابه باشد. از مزایای باتلاق های پیت قدیمی تر پایداری بهتر ساختمان آن است.
- برندهای مختلفی از raised bog peat موجود است: چرا من باید محصولات نورد اگری را انتخاب کنم؟ مزایای محصولات نورداگری در مقایسه با دیگران چیست؟
کیفیت محصولات نورداگری خیلی قابل اعتماد است به این دلیل که مواد خام از زمین های پیت خودمان در کشور لیتوانی یا لتونی تولید می شود. در تولید پیت ماس نورد اگری از دستورالعمل هایی استفاده می شود که در سطح بین المللی به کار برده می شود و کیفیت آنها توسط مصرف کنندگان و زنجیره های محصول بسیاری تایید شده است. از افزودنی ها، جایگزین ها و کودهایی استفاده شده است که به خوبی تست و کنترل شده اند.
– محصولات با کیفیت بالا برای اطمینان از امنیت محصول
– تولید بر اساس سیستم های کنترل کیفیت دقیق ISO و RHP انجام می شود
– کنترل های آزمایشگاهی هر دسته از محصولات قبل از ارسال انجام شده و قابلیت رهگیری برای هر مرسوله و سفارش، تضمین شده است
– عرضه قابل اعتماد در تمام طول سال
– توزیع و تحویل از طریق شبکه ی جهانی شرکای شرکت
– پشتیبانی فنی و شبکه ِ فنی بین المللی نورداگری در صورت وجود هرگونه سوال، بخش محصولات جدید یا اشکال در محصولات، اطلاعات و پشتیبانی مورد نیاز را در اختیار شما می گذارد.
– HIGHLY EFFECTIVE FERTILIZER SOLUTIONS، specific trace element fertiliser ، و المنت مرطوب کننده هایدرو ماس نورداگری بالاترین امنیت محصول را تامین میکند.
- اندازه ی بسته ی نورداگری به نظر خیلی کوچک می آید: از کجا بفهمم که حجم این بسته 250 لیتر است؟
بسته ی 250 لیتری نورداگری برای جابجایی و نقل و انتقال آسان، بهینه سازی شده است و راحتی و رضایت بسیار بیشتری برای کارگران و پرورش دهندگان فراهم می کند. اندازه گیری های حجم بستر کشت بر اساس استاندارد رسمی Norm EN12580 اروپا انجام شده است. حجم بسته به طور مداوم در مرحله ی پر کردن بسته در کارخانه کنترل می شود. حجم روی بسته بندی ذکر شده است.
12.دستورالعمل های ساخت گوناگونی برای محصولات نورداگری وجود دارد: چگونه می توان محصول مناسب را انتخاب کرد؟
اطلاعات در مورد رنج های استاندارد دستورالعمل های ساخت و کاربردهای متداول در بروشورهای محصولات نورداگری موجود است. کارکنان واحدهای فروش شرکای ما، پس از بررسی نیازمندی های خاص تولید کنندگان، دستورالعمل مورد نیاز را پیشنهاد خواهند داد.
سوالاتی درباره محیط کشت نورداگری که قبل از استفاده مطرح می شود:
- به هنگام باز کردن بسته، روی سطح مواد قارچ وجود دارد: چه کاری لازم است انجام شود؟
یک پیت خالص تا 98 درصد از مواد ارگانیک تشکیل شده است. مواد ارگانیک جاذب قارچ ها هستند. پیت با آهک و کود غنی سازی شده است تا محیط مناسبی برای رشد فراهم کند. این افزودنی ها محیط را برای زندگی و رشد میکروارگانیزم ها مساعدتر می کنند. قارچها (و باکتریهای) ساپروفیتیک بر روی مواد گیاهان مرده و همچنین اسپورهای ایربورن (Airborne Spores) که همواره در محیط وجود دارند، زندگی می کنند و در این مرحله می توانند وارد پیت شوند. لازم است بسته هایی از نورداگری که رشد قارچ را در خود داشته اند کاملا باز شده و هم بخورد تا در حد امکان هوادهی انجام شود. بعد از هوادهی، میسلیوم قارچ (رشته رشد دهنده قارچ) به سرعت قطع می گردد. از آنجا که این قارچها کاملا ساپروفیتیک (خورنده مواد پوسیده) هستند، میسلیوم آنها هیچ آسیبی به محصول نمی رساند.
رشد قارچ روی سطح محیط کشت در گلخانه، عمدتا ناشی از اسپورهای ایربورن (ذرات هوابرد) بوده و توسط شرایط رطوبتی گلخانه نیز تشدید می گردد. در نتیجه لازم است تمامی تمهیدات، اعم از پیشگیرانه و درمانی، به دنبال ایجاد محیطی خشک تر بوده و هوادهی مناسب گیاهان و محیط کشت را مد نظر قرار دهند. پیاده سازی کشت یک محصول خشک ( IMPLEMENT A DRY CROP CULTIVATION) امکان سریعتر خشک شدن سطح محیط کشت را فراهم می کند. در صورت امکان رطوبت نسبی داخل گلخانه را کاهش دهید. در بازار هیچ قارچ کش موثری در برابر قارچ های ساپروفیتیک وجود ندارد. قارچ کشهای مخصوص قارچ هایی با پاتوژن ناشی از خاک در حد بسیار کمی می توانند موثر باشند.
- به هنگام باز کردن بسته ، پیت بوی نامتعارفی دارد: چه کاری لازم است انجام شود؟
بوی نامتعارف در محصولات پیت فشرده ممکن است اتفاق بیفتد. این امر ممکن است به دلیل نقل و انتقال طولانی مدت در شرایط محیطی گرم و نامطلوب پیش بیاید. این بو شبیه بوی تخم مرغ گندیده یا بوی آمونیاک است. این بو نشانه ای است از فرآیندهای میکروبیولوژیک بی هوازی که در محیط کشت فشرده اتفاق افتاده است و عوامل دمای بالا و سطح پایین اکسیژن در آن دخیل بوده اند. جلوگیری از ایجاد این بو بسیار سخت بوده و عوامل زیاد تاثیرگذار بر آن، تحقیق در مورد آن را نیز دشوار نموده است. عواملی چون:
- زندگی میکروبیولوژیکی موجود در پیت
- دما هنگام نقل و انتقال
- زمان نقل و انتقال
- شرایط نگهداری پس از رسیدن محصول به مقصد
همه چیز در رابطه با این فرآیندهای خاص شناخته نشده است، اما انتظار می رود که پروسه ی بیولوژیکال میکروبها باعث کاهش نیترات و سولفات شود. نتیجه، این بو و گاهی کاهش نیترات نیتروژن موجود در بستر کشت می باشد. این به این معنا نیست که بستر کشت از مواد با کیفیت پایین می باشد. در بسیاری موارد اگر مراحل زیر مورد توجه قرار گیرد، می توان از بستر کشت بدون هیچ محدودیتی استفاده کرد:
اگر محصولات، قارچ یا بو از خود نشان دهند، بستر باید به سرعت برای هوادهی بهتر مواد، باز شود. گازهای موجود می توانند منتشر شوند و اکسیژن به بستر کشت باز گردد و پروسه را متوقف سازد. اگر امکانش بود، مواد را برای مدت یک یا دو روز به صورت فله انبار کنید و در بعضی مواقع زیر و رو کنید. بو در طول هوادهی از بین می رود.
شرکت هنر طبیعت به عنوان وارد کننده انحصاری پیت ماس نورد اگری در ایران، اقدام به فروش این محصول به صورت مستقیم یا از طریق نمایندگان خود می کند. جهت خرید، خریپیش د و دریافت قیمت پیت ماس با کارشناسان هنر در ارتباط باشید.