بیماری پوسیدگی فلفل و راه های کنترل آن
عامل بیماری پوسیدگی فلفل قارچ هایی است با نام های اسکلروتیوروم رولسفی (Sclerotium) و پیتیوم دباریانوم (Pythium debaryanum).در ادامه شرکت هنر طبیعت به بررسی علائم این بیماری و راه های کنترل آن می پردازد.
… علائم
این بیماری در اثر قارچ پیتیوم هم بوجود می آید که در این صورت ته فلفل در محل اتصال به دم میوه به صورت لکه های کوچک آب سوخته نمایان می شود. قسمت های آلوده ی بزرگ، نرم آبکی و فرورفته می شود. در مدت 4 تا 5 روز میوه پوسیده شده و پوست میوه ترک بر می دارد و پوششی از میسلیوم قارچ ظاهر می شود ولی بیماری که در اثر قارچ اسکلروتینیا ایجاد می شود پوست میوه را خشک و چروکیده می کند و میوه ها ترک بر می دارد. در حالت بیماری پوسیدگی فلفل سختینه های کوچک و سیاه در حفره بذر دیده می شود.
… کنترل
در وضعیت درگیری فلفل با این بیماری در ابتدا به صورت غیر شیمیایی اقدام نموده و در صورت ناکارامد بودن از مواد شیمیایی متناسب با این بیماری و با نظر متخصصین استفاده خواهیم نمود. بهتر است پیش از رسیدن بیماری به مراحل پیشرفته تر آن را تشخیص داده و برای کنترل آن اقدامات لازمه صورت گیرد.
کنترل به صورت غیر شیمیایی:
کاشت بذور عاری از بیماری، از بین بردن علف های هرز سولاناسه، تناوب زراعی، زیر خاک کردن بقایای گیاهی آلوده، فاصله دار کشت شدن فلفل، تغذیه مناسب و رطوبت کافی، کنترل حشرات، جلوگیری از زخمی شدن میوه ها در حین حمل و نقل و برداشت، خشک نمودن میوه ها بعد از برداشت و نگهداری میوه ها در سرد خانه در کاهش خسارت بیماری پوسیدگی فلفل مؤثر است.