رنگدانه گیاهی
چه مقدار در مورد رنگدانه گیاهی می دانید؟ رنگ دانه های گیاهی یا همان فیتوکمیکال ها ترکیبات شیمیایی هستند که در میوه ها، سبزیجات و محصولات زراعی دیده می شود و مسئولیت رنگدهی به آن ها را ایفا می کند. این رنگدانه ها غیر از کار اصلی که بر عهده دارند با خواص آنتی اکسیدانی خود، ویژگی های درمانی نظیر کاهش ریسک ابتلا به سرطان و آب مروارید نیز دارا می باشند.
رنگدانه های گیاهی مهم
1. لوتئین
اولین رنگدانه گیاهی که می خواهیم توضیح دهیم لوتئین است. لوتئین در سبزیجات دارای برگ سبز و میوه های زرد و نارنجی موجود است. لوتئین نوعی کاروتنوئید است که مسئولیت سلامتی چشم ها را بر عهده دارد. اما این به چه صورت رخ می دهد؟ این رنگدانه احتمال بروز ضعف در ماهیچه ی چشم را تا 43 درصد کاهش می دهد.
2. ایزوتیوسیانات
مورد بعدی ایزوتیوسیانات است که ترکیبات گوگردی دارد. این مورد در سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی وجود دارد. این مورد نیز با خاصیت آنتی اکسیدانی خود، ریسک ابتلا به سرطان، به خصوص سرطان مثانه را کاهش می دهد.
3. آنتوسیانین
این رنگدانه به قلب و سلامت آن کمک خواهد کرد. اما این رنگدانه در کدام محصولات کشاورزی دیده می شود؟ این رنگدانه را می توانید در میوه ها و محصولاتی به رنگ تیره (آبی، ارغوانی و سیاه) نظیر انگور و چغندر بیابید.
4. آلیسین
رنگدانه گیاهی آلیسین که در محصولات زراعی سیر و پیاز موجود است، خون را رقیق می کند در نتیجه احتمال لخته شدن خون و مسدود شدن رگ ها کاسته می شود. نکته ی ویژه ی این رنگدانه آن است که خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد. ریسک سرطان را نیز می توان با مصرف این محصولات بکاهیم.
5. لیکوپن
این رنگدانه مخصوص آقایان است! زیرا به طرز شگفت انگیزی ریسک ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. الته در مورد سایر سرطان ها نیز کمک کننده می باشد. این رنگدانه گیاهی شگفت انگیز در زردآلو، گریپ فروت و گوجه فرنگی رسیده یافت می شود.
6.بتاکاروتن
این مورد که خالق رنگ نارنجی در هویج است از جمله بالاترین میزان آنتی اکسیدان را در میانرنگدانه ها دارد. همانطور که انتظار می رود این رنگدانه در میوه های نارنجی و زرد- نارنجی دیده می شود. میوه ها و صیفی جاتی نظیر کدو حلوایی و فلفل دلمه ای زرد و نارنجی.