مقدمه
اگرچه تغذيه گياهان موضوعي حساس هست و با توجه به شرايط متفاوتي مثل اقليم، نوع درخت و … نوع تغذيه اون ها تغيير ميكنه اما مي تونيم يك سري اصول كلي و كاربردي رو در اين رابطه بگيم. در ادامه شركت هنر طبيعت سگال به بيان چند مورد از نكات تغذيه گياهان مي پردازه. در ابتدا به چند مورد در رابطه با ريزش گل در درختان ميوه مي پردازيم. ما را دنبال كنيد تا با اين مباحث بيش تر آشنا شويد.
نکاتی در خصوص تغذیه گیاهان
– در هر حالتي ريزش گلها و ميوههاي جوان نشان دهنده ی كمبود عناصر غذايي نمی باشد بلکه گاهی اين پديده خود تنكي (Self thinning) نامیده می شود و يك اتفاق طبیعی است
– در درختان ميوه ي دانه دار فقط 5 تا 8 درصد، در درختان ميوه هسته دار 10 تا 20 درصد و در مركبات تنها 3 تا 5 درصد از گلها به ميوه تبديل ميشوند
– اين را نيز بايد بدانيم كه ريزش گل و ميوههاي جوان در درختاني كه ميوههاي كوچك دارند (گيلاس و آلبالو) مشكلي ايجاد نميكند اما در ميوههاي درشت نظير سيب، گلابي، هلو و شليل بويژه قبل از برداشت ميتواند موجب تلفات سنگين شود
– استفاده بيش از حد از نيتروژن در درختان سيب باعث به وجود آمدن پديده ي آبگزيدگي (Water core) در ميوهها ميشود
– در تغذيه گياهان ذكر اين نكته ضروري است كه استفاده بيش از حد از نيتروژن در درختان “به” و “گلابي” احتمال آلودگي شاخهها به بيماري آتشك (Fire Blight) را افزايش ميدهد
– كمبود بُر در آلو موجب ترشح صمغ در درختان مي شود
– يك پديده نامطلوب در آلبالو و گيلاس به نام تركيدگي ناشي از باران (Rain cracking) وجود دارد كه مي توان آن را با كلسيم تا حدودي كنترل كرد
– درختان ميوهي آجيلي پتاسيم بيشتري نسبت به ديگر عناصر جذب ميكنند
– جذب منگنز توسط گياه در صورت وجود آمونيوم كمتر و در حضور نيترات بیشتر می شود.