علت ترکیدگی میوه انار بر روی درختان
تابه حال شاهد ترک خوردگی میوه انار بر روی درختان سالم بوده ایم. این اتفاق یا همان ترکیدگی انار بر روی درخت پیش از برداشت، دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که در ادامه شرکت هنر طبیعت سگال به شرح این موارد می پردازد.
1. اولین و شایع ترین علت ترک خوردگی میوه انار ، رسیدگی بیش از اندازه ی میوه می باشد. برای جلوگیری از این اتفاق می توانید محتاطانه به مصرف کود بپردازید. پیش از مصرف کود با انجام آزمون خاک و گرفتن یک برنامه ی تغذیه ای متناسب از یک متخصص می توانید این مورد را کنترل کنید.
2. عامل دیگر را می توان بیماری های قارچی دانست. اکثر این قارچ ها در زمان رسیدگی کامل میوه به آن حمله می کند. برای حل این مشکل باید به محض رویت لکه هایی روی برگ یا میوه با یک متخصص مشورت کنید.
3. علت بعدی این اتفاق را می توان عدم نظم در آبیاری دانست. این مورد نه تنها منجر به ترکیدن انار، بلکه منجر به ترکیدن سایر انواع میوه ها می گردد. برای جلوگیری از ترک خوردگی میوه انار می توانید یک لایه ضخیم (حدود 8 سانتیمتر به بالا) مالچ آلی در اطراف درخت بریزید و به صورت منظم درخت را آبیاری کنید تا وقتی که گلبرگ های شکوفه های انار شروع به ریزش کنند. مالچ پاشی به پیشگیری از تبخیر آب از خاک کمک خواهد نمود در نتیجه نیازی به غرقابی نمودن درخت نیست. هر چند روز به صورت یکنواخت به درختان آب دهید اما نگذارید سیستم ریشه درخت در آب غرق شود. علاوه بر این توجه داشته باشید آبیاری بیش از حد نیاز می تواند باعث رشد و تکثیر قارچهای بیماری زا در درختان میوه بشود. در نتیجه دریافت یک برنامه ی آبیاری مشخص از نیروی متخصص بسیار کمک کننده است.