توصیه هایی در رابطه با مقدار نیاز آب در درختان
نیاز آب در درختان با توجه به نوع درخت، در سنین مختلف و در شرایط محیطی مختلف، متفاوت می باشد. همانطور که می دانیم میزان آبیاری درختان یکی از چند فاکتور تاثیرگذار و مهم در سلامت و شادابی درخت و در نتیجه کیفیت محصول می باشد. در ادامه شرکت هنر طبیعت به طور مختصر شرایط تاثیرگذار بر میزان آبیاری درختان را مورد بررسی قرار خواهد داد.
. سن و سال درخت:
درختان جوان به تعداد آبیاری بیش تری احتیاج دارند زیرا سیتم ریشه ای آن ها هنوز جوان است و کامل رشد نکرده است.
. فصل سال:
از اواسط تابستان درخت به آبیاری بیش تری احتیاج دارد زیرا در گرمای بهار و اوایل تابستان رطوبتی که از فصل زمستان در خاک ذخیره شده است رو به اتمام می رود.
. شرایط جوی و اقلیمی:
اگر در اقلیم خشک هستید و یا سال بدون بارانی را پشت سر گذاشته اید احتمالا خیلی زودتر از اواسط تابستان خاک رطوبت خود را از دست می دهد در نتیجه نیاز آبی درخت بالاتر رفته باید از ماه های زودتری آبیاری بیشتر را آغاز نمایید.
. شرایط خاک:
همانطور که می دانیم اغلب خاک ها توانایی نگه داری آب را در خود دارند. برخی خاک ها ظرفیت ذخیره ی آبشان بالاتر بوده و برخی دیگر کم تر. در نتیجه با توجه به میزان ذخیره ی آب در خاک نیاز آبی نیز متفاوت می باشد. خاک های رسی آب را مدت زمان بیش تری در خود نگه می دارند در نتیجه تعداد دفعات نیاز آب در درختان در این خاک کم تر می باشد. در خاک های
شنی و سبک این قضیه بر عکس می باشد.
. نوع درخت:
سیستم ریشه ای درخت در خاک اگر گسترده باشد نیاز آبی آن کم تر می شود زیرا توانایی درخت در دریافت آب از خاک در این حالت بالاتر است. یک روش برای تشخیص این نیاز در درختان اندازه گیری قطر تنه ی آن می باشد. به عنوان مثال می توان گفت اگر قطر تنه ی درخت گیلاس و گردو 30 سانتی متر است، نیاز آبی آن ها به صورت روزانه در حدود 4 الیتر می باشد. اگر همین قطر را در مورد درختان گلابی، هلو و آلو در نظر بگیریم این نیاز آبی حدود 28 لیتر در روز خواهد شد. اگر بخواهیم به طور کلی میزان آب مورد نیاز درختان در روز را در نظر بگیریم مقداری در حدود 25 الی 75 لیتر می باشد.