دسته‌ بندی محصولات
راه‌ های ارتباط با ما

22655870-72 - (21) 98+

تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، بین میدان الف و خیابان ب، پلاک 142

شنبه تا چهارشنبه (8 صبح - 5 عصر)

بالا
title

علل سیاه شدن مغز گردو و روش‌های کنترل آن

  |  دارالفنون   |  علل سیاه شدن مغز گردو و روش‌های کنترل آن
علل سیاه شدن مغز گردو و روش‌های کنترل آن

علل سیاه شدن مغز گردو و روش‌های کنترل آن

مشکل سیاه شدن مغز گردو از جمله معضلات اصلی ارقام گردو می باشد که ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. با شرکت هنر طبیعت سگال همراه باشید تا با این موارد آشنا شوید.

از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  – دچار شدگی درخت گردو به بیماری بلایت

  – انتخاب نوع نامناسب از ارقام گردو

  – شرایط محیطی نگهداری از گردو، مانند: دما، رطوبت و نور

  – عدم تغذیه ی مناسب گیاه ( کوددهی نادرست و غیر علمی)

  – انتخاب روش و یا زمان نامناسب برداشت

  – کرم مغزخوار ارقام گردو

  علل سیاه شدن مغز گردو و روش‌های کنترل آن

دچار شدگی درخت گردو به بیماری بلایت

باکتری ای به نام زانتوموناس عامل این بیماری (سیاه شدن مغز گردو) به شمار می رود. این بیماری با نشانه هایی از قبیل لکه هایی بر روی برگ درخت نمایان می شود و در سایر قسمت ها از جمله شاخه و جوانه پخش می گردد. این لکه ها رفته رفته بزرگ تر و تیره تر می شوند تا به رنگ مشکی در بیایند. از همان ابتدا که میوه کوچک است این بیماری به شکل سیاهی در گلوگاه خود را نشان می دهد که با بزرگ شدن میوه لکه نیز گسترش می یابد و فرورفته می گردد و در مرحله ی آخر به مغز گردو رسیده و آن را نیز سیاه خواهد کرد. برای مبارزه با این بیماری می توان از راهکارهایی نظیر هرس شاخه ی آلوده، کمک به ایجاد جریان هوا در بین شاخه ها، اصلاح الگوی تغذیه ی آن، عدم استفاده از روش آبیاری بارانی و در کل مدیریت شیوه و مقدار آبیاری استفاده نمود. همچنین در نهایت می توان از سموم مخصوص این باکتری استفاده نمود.

انتخاب نوع نامناسب از ارقام گردو

در این مورد با انتخاب ارقام دیررس گردو می توان تا حد زیادی از سیاه شدن مغز گردو اجتناب کرد. ارقام زودرس در شرایط آب و هوایی مساعدی برای این اتفاق، می رسند در نتیجه ریسک ابتلاع آن ها به این بیماری بالا می رود.

شرایط محیطی نگهداری از گردو، مانند: دما، رطوبت و نور

درجه حرارت بالا یعنی چیزی حدود 38 درجه سانتی گراد به بالا، به خصوص در زمان سفت شدگی مغز گردو باعث آسیب دیدن آن (سیاه شدن مغز گردو) خواهد شد. در نظر داشته باشید که بهترین درجه حرارت در این دوره ی زمانی بین 27 تا 33 درجه می باشد.

علل سیاه شدن مغز گردو و روش‌های کنترل آن

عدم تغذیه ی مناسب گیاه ( کوددهی نادرست و غیر علمی)

همواره در تغذیه هر نوع درختی باید از متخصصان این حوزه برنامه ی تغذیه ای مختص آن را دریافت نمایید. درخت گردو نیز از این امر مستثنی نیست. همچنین استفاده از عناصر میکرو به خصوص سولفات روی و آهن تاثیری قابل توجهی بر کیفیت مغز گردو خواهند گذاشت.

انتخاب روش و یا زمان نامناسب برداشت

 فصل مناسب برای برداشت گردو عموما با توجه به شرایط آب و هوایی بین اواخر تابستان تا اوایل  پاییز می باشد. زمانی باید برداشت انجام گیرد که پوست گردو به راحتی از آن جدا گردد.

کرم مغزخوار ارقام گردو

لارو کرم گردو به بسیاری از میوه های دانه دار و به خصوص گردو حمله کرده و از آن تغذیه می کند که منجر به آسیب جدی به درخت و میوه می شود. این لارو وارد مغز گردو شده و با تغذیه از آن، مغز گردو را از بین می برد. برای مبارزه روش های غیر شیمیایی نظیر شناسایی و نابودی پناهگاه زمستانه آن ها، استفاده از نوارهای مقوای چین دار و یا گونی برای پیچیدن به دور تنه ی درخت و باز کردن آن در اواخر زمستان (لاروها در آن به سر می برند) و تله فرمونی وجود دارد. برای مبارزه به روش شیمیایی نیز باید از سموم مربوطه استفاده گردد.

 

ارسال یک نظر