کلید تحمل محصولات کشاورزی دربرابر خشکسالی در برگ های آنها
یکی از دانشمندان دانشگاه کارولینای جنوبی، سارا فیکینز، در حال مطالعه بر روی ( خشکسالی ) موم برگ ها در بستر تغییرات آب و هوایی بوده است که تیمی از پژوهشگران را برای تحقیق و بررسی در رابطه با چگونگی امکان مقاومت محصولات کشاورزی در برابر خشکسالی گرد هم آورد. این پژوهشگران به گزارش “ساینس دیلی” از دانشگاه A&M تگزاس دراین رابطه به تحقیق می پردازند. این پژوهش ها حاکی از آن است که کاشت و پرورش گیاهان در مناطق خشک و یا در شرایط آب و هوایی خشکسالی به لایه های ضخیم تر موم برگ بستگی دارد که گیاه بتواند در این شرایط از خود محافظت کند. در طی آزمایشات صورت گرفته، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که گندم های زمستانه در حال رشد، نوعی از گندم که برای محصولات مخمری استفاده می شود، در مناطق مرتفع و گرمتگزاس دارای موم محافظتی بیشتری هستند که از آن به عنوان سلاح دفاعی خود استفاده می کنند. نتایج به دست آمده، با آنچه دانشمندان در برگ های اکوسیستم های طبیعی مشاهده کرده اند تطابق پیدا می کند: آن هایی که در آب و هوای گرم زنده می مانند موم آن ها دارای غلظت بالاتری می باشد.
یکی از اعضای این تحقیق می گوید: ما امیدوار هستیم که ویژگی های گندم را بهتر بشناسیم و آن را برای تحمل گرما ( خشکسالی ) مقاوم تر کنیم. به این شیوه و با این تکنیک در مصرف آب نیز صرفه جویی خواهیم نمود.
گرما در مقابل شرایط مرطوب منظم
فیکینز که پیشتر گفته شده بود در رابطه با موم برگها در رسوبات مطالعه کرده، می گوید که تمامی گیاهان موم تولید می کنند، که این موم آب را پس می زند و از گیاهان در مقابل حشرات و عوامل طبیعی محافظت می کند. پژوهشگران این پروژه، برای این تحقیق، گندم های زمستانه را زمین های مختلف آزمایشی در مناطق متفاوتی از تگزاس کشت کردند. این مناطق شامل دشت های بلند آماریلو و یک منطقه کشاورزی که به عنوان باغستان زمستانه یووالد شناخته شده است، می شود. در هر یک از این مناطق، پژوهشگران ۱۰ مدل محصول، یا گونه های متفاوتی از گندم های زمستانه را که به طور منظم آبیاری می شدند کاشتند و آن ۱۰ رقم دیگر ۱۳ تا ۲۵ درصد کمتر آبیاری می شدند. این گروه موم برگ های هر کدام از قطعه زمین ها را با هم مقایسه کردند تا میزان مقاومت آن ها در برابر خشکسالی را بسنجند.