دسته‌ بندی محصولات
راه‌ های ارتباط با ما

22655870-72 - (21) 98+

تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، بین میدان الف و خیابان ب، پلاک 142

شنبه تا چهارشنبه (8 صبح - 5 عصر)

بالا
title

مهمترین بیماری های گوجه فرنگی 1

  |  دارالفنون   |  مهمترین بیماری های گوجه فرنگی 1
مهمترین بیماری های گوجه فرنگی 1

مهمترین بیماری های گوجه فرنگی

در این نوشتار شرکت هنر طبیعت سگال به بررسی چند مورد از مهم ترین آفت و بیماری گوجه فرنگی می پردازد و راهکار های درمانی آن را نیز ارائه خواهد داد.

   1. پژمردگی باکتریایی (Bacterial Wilt)

این حالت از بیماری گوجه فرنگی که با نام سوختگی باکتریایی جنوبی نیز شناخته می شود توسط Ralstonia solanacearum که در خاک وجود دارد، به وجود می آید. این بیماری که در حرارت و رطوبت بالا رشد می کند و توسعه می یابد، از طریق زخم های ایجاد شده بر روی گیاه وارد آن می شود. این زخم ها ممکن است بر اثر پیوند، حشرات و یا ایجاد ریشه های ثانویه به وجود بیایند. این باکتری بافت های آب رسان گیاه را به سرعت با ماده ی چسبناکی پر می کند و منجر به پوسیدگی گیاه می گردد. ممکن است همچنان برگ های گیاه به رنگ سبز باشند اما اگر یک برش افقی از ساقه بزنیم پوسیدگی را به رنگ قهوه ای و نقاط کوچک زرد خواهیم دید.

    . پیشگیری و درمان:

کنترل این بیماری که درمان شیمیایی برای آن وجود ندارد بسیار دشوار می باشد. بهترین راه آن است که در خاک آلوده حداقل به مدت 3 سال به کاشت ارقام مقاوم به این باکتری بپردازیم. به عنوان مثال ذرت و لوبیا. در عین حال اقدام به نابودی گیاهان آلوده نمایید.

مهمترین بیماری های گوجه فرنگی 1

مهمترین بیماری های گوجه فرنگی 1

   2. لکه ی موجی گوجه فرنگی (Early Blight)

این بیماری گوجه فرنگی به صورت لکه های قهوه ای که موج های متحدالمرکزی دارد بر روی برگ های پیرتر نمایان می گردد. اطراف این لکه ها گاهی به رنگ زرد در می آید. عامل قارچی این بیماری Alternaria tomatophila و A. solani می باشند. این لکه ها علاوه بر برگ بر روی ساقه و میوه نیز ایجاد می گردند که از نظر سایزی بزرگ تر می باشند. اگر گیاه در این وضعیت در شرای محیطی با درجه حرارت و طوبت بالا قرار گیرد بیماری پیشرفت خواهد کرد. قارچ ها بر روی باقیمانده های آلوده در خاک، بر روی بذر و سایر میزبان های خانواده بادمجانیان مانند سیب زمینی ایرلندیو بادمجان حفظ می شوند و مجددا در صورت عدم مبارزه سیکل بیماری را تکرار خواهند کرد. قارچ ها روی باقیمانده های آلوده در خاک، بر روی بذور و سایر میزبان های خانواده بادمجانیان مانند سیب زمینی ایرلندی و بادمجان حفظ می شوند و دوباره در صورت عدم مبارزه با آن سیکل بیماری تکرار خواهد شد.

    . پیشگیری و درمان:

یکی از راه ها، مانند مورد قبلی تناوب زراعی می باشد. علاوه بر آن با استفاده از ارقام مقاوم گوجه فرنگی و بذرهای سالم و از بین بردن علف های هرز می توان از این بیماری پیشگیری نمود. همچنین کوددهی مناسب در این مورد بسیار کمک کننده می باشد. هرگز گوجه فرنگی را خیس ننمایید. اگر این بیماری به مقدار زیادی گسترش پیدا کرد از مواد شیمیایی مناسب آن استفاده نمایید. برای انتخاب از متخصصان این حوزه مشاوره دریافت نمایید.

مهمترین بیماری های گوجه فرنگی 1

مهمترین بیماری های گوجه فرنگی 1

   3. بیماری بادزدگی گوجه فرنگی (Late Blight)

این بیماری قارچی بر اثر نوعی قارچ به نام Phytophthora infestans  ایجاد شده و در ارقام گوجه فرنگی و سیب زمینی یک بیماری جدی تلقی می شود. این مورد برخلاف دو مورد قبل در هوای خنک (حدود ۲۱ درجه ی سانتی گراد) اما مرطوب گسترش یافته و آسیب رسان تر خواهد بود. این نوع قارچ می تواند تمامی بخش های گیاه را درگیر کند. علائم آن به این صورت است که لکه های آبسوخته ی کوچک روی برگ های جوان ظاهر می گردد و به سرعت بزرگ می شود و گسترش می یابد تا به شکل کپک سفید رنگی بر روی حاشیه ی سطح پایینی برگ ها در آید. این علائم بر روی میوه به صورت علائم رنگ زیتونی و براق شدگی عیان می گردد. این بیماری در باغات به وسیله ی باران و باد پخش خواهد شد.

. پیشگیری و درمان:

برای پیشگیری از این اتفاق می توان راهکارهایی را دنبال نمود. باید برگ ها خشک نگه داشته شوند و به این منظور می توانید محصول را در زمینی کشت کنید که از صبح زود نور آفتاب آن را پوشش دهد. از آبیاری بیش از حد خودداری نمایید. به خصوص در اواخر ساعات روز. مانند تمامی موارد از کیفیت بذر خود اطمینان حاصل نمایید. گیاهان درگیر شده را از بین ببرید. علف های هرز و گیاهان هم خانواده ی سیب زمینی را نیز از بین ببرید. در نهایت اگر درگیری محصولات با این بیماری بالا بود از مواد شیمیایی مخصوص استفاده نمایید.

   4. بیماری لکه ی سپتورایی گوجه فرنگی (Septoria Leaf Spot)

این بیماری گوجه فرنگی فقط برگ و شاخه  و دمبرگ بوته را آلوده می کند و در آن خبری از درگیری میوه نمی باشد. نام قارچ عامل این بیماری Septoria lycopersici می باشد. عوارض ظاهری آن در برگ های پایینی و قدیمی تر ظاهر می شود. این عوارض به صورت لکه هایی قهوه ای رنگ ظاهر گردیده و در اطراف آن ها برگ به رنگ زرد در می آید. به تدریج کل برگ زرد شده و می ریزد. این موارد در هنگام میوه دهی ظاهر می شود و کیفیت محصول نهایی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. از قرار دادن گیاه در معرض رطوبت بالا خودداری نمایید.

. پیشگیری و درمان:

از جمله راهکارهای پیشگیری و درمان این قارچ می توان به تناوب زراعی 3 ساله و فراهم آوری شرایط بهداشت زراعی اشاره نمود. همچنین همانطور که گفته شد باید دور از محیط هایی با رطوبت بالا قرار داشته باشند و از آبیاری زیاد نیز بپرهیزید. در صورت گسترش غیرقابل کنترل بیماری از قارچ کش های مخصوص استفاده نمایید.

مهمترین بیماری های گوجه فرنگی 1

ارسال یک نظر