میوه – انواع مراحل رشدی میوه
برای بیان انواع مراحل رشدی میوه ابتدا باید به شناخت نحوه ی شکل گیری میوه بپردازیم. تخمدان گیاه پس از مرحله ی باروری گیاه در پروسه ای با نام گرده افشانی، شروع به رشد خواهد کرد. در آخر تخمدان شروع به ایجاد ساختاری در اطراف دانه کرده که به آن میوه می گویند. میوه ها چند دانه ای یا تک دانه ای هستند. در میوه های چند دانه ای رشد قسمت گوشتی میوه در تناسب با تعداد تخمک هایی است که بارور شده اند و در کل رشد میوه ها تا هنگامی که زمان بلوغ دانه ها فرارسد ادامه خواهد داشت. دیواره ی میوه از دو تا سه لایه تشکیل شده است که همان دیواره ی تخمدان می باشد و پیرابر نام دارد. این چند لایه شامل برون بر، میان بر و درون بر می باشد. برون بر از اپیدرم خارجی تخمدان ها به وجود می آید، میان بر از مزوفیل یا پارانشیم برگ برچه ای به وجود می آید و در آخر درون بر از لایه ی داخلی اپیدرم و از پارانشیم جدار تخمدان ایجاد می گردد. این نوشتار به طور کلی به بیان نحوه ی شکل گیری میوه پرداخته است که تقریبا در تمام میوه ها به این صورت می باشد، اما باید بدانیم که هر میوه متناسب با نوع آن، روند رشدی متفاوت از دیگری را طی خواهد نمود. به طور کلی می توان مراحل رشدی میوه را در چهار مرحله خلاصه نمود. اولین مرحله فروت ست، مرحله ی دوم فندقی شدن، مرحله ی سوم رشد میوه و مرحله ی آخر رسیدگی می باشد که زمان برداشت محصول است. هر کدام از میوه ها در مراحل رشدی مختلف، نیازهای تغذیه ای متفاوتی دارند که با شناخت این مراحل و تغذیه ی درست آن ها، می توان به بازار پسندی بالاتر محصولات دست یافت.