راههای افزایش درشتی میوه در درختان
افزایش سایز میوه
درشتی میوه یعنی افزایش سایز و وزن آن از جمله دغدغه کشاورزان و باغداران به شمار می رود. این امر باعث افزایش بازار پسندی و در نتیجه فروش بهتر و پرسودتر محصولات خواهد شد.
راههای افزایش درشتی میوه در درختان
پیش از ارائه راه حل هایی در خصوص افزایش وزن و درشتی میوه باید به این نکته توجه شود که اگر از ارقامی که ذاتا سایز کوچکی دارند استفاده شود ممکن است به حد دلخواهی که
در نظر داریم نرسیم. البته این بذور نیز به حداکثر سایز نوع خود خواهند رسید. در اولین مرحله باید ظرفیت بزرگ شدن میوه را افزایش دهیم. هنگامی که میوه ها در زمان فندقی خود به سر می برد و هنوز کوچک هستند باید از کود نیترات کلسیم استفاده کنیم. اما این کود چه تاثیری بر روی گیاه می گذارد؟ عنصر کلسیم با تحریک تقسیمات سلولی در واحد سطح و یا بالا بردن ظرفیت بزرگ شدن میوه، به افزایش سایز و وزن میوه کمک خواهد نمود. نکته بعدی که باید در مرحله ی بعدی مورد توجه قرار گیرد آن است که بالای 80 درصد از محصولات زراعی و میوه ها از آب تشکیل شده است. با در نظر گرفتن این واقعیت می توانیم دریابیم که با افزایش درصد جذب آب توسط میوه ها می توان افزایش درشتی میوه و البته بیشتر افزایش وزن آن را تضمین نمود. برای این کار باید ابتدا درصد قند موجود در میوه را افزایش دهیم که در این صورت گیاه تشنه شده و آب بیشتری جذب می کند. باید توجه گردد که در این شرایط آب مورد نیاز گیاه در دسترس آن قرار داشته باشد. ازدیاد در این مسئله جایز نیست و تاثیرات مخرب دیگری را به همراه خواهد داشت، در نتیجه تعادل را رعایت کنید. در این مرحله استفاده از کود سولفات پتاسیم موجب افزایش قند گیاهی شده و در نتیجه جذب آب بالا می رود. موارد ذکر شده در مورد محصولات زراعی نیز صدق می کند.