دسته‌ بندی محصولات
راه‌ های ارتباط با ما

22655870-72 - (21) 98+

تهران، زعفرانیه، مقدس اردبیلی، بین میدان الف و خیابان ب، پلاک 142

شنبه تا چهارشنبه (8 صبح - 5 عصر)

بالا
title

پنجه زنی گندم – عوامل موثر در پنجه زنی گندم

  |  دارالفنون   |  پنجه زنی گندم – عوامل موثر در پنجه زنی گندم
پنجه زنی گندم - عوامل موثر در پنجه زنی گندم

پنجه زنی گندم

پنجه زنی گندم جزو مراحل مهم رشدی گندم به شمار می رود. بوته های گندم دارای چندین ساقه می باشند که این ساقه ها شامل یک ساقه ی اصلی است که اولین ساقه ای می باشد که از خاک بیرون زده است، و چندین پنجه که پس از آن بیرون زده اند. نخستین پنجه زنی هم زمان با باز شدن سه بر روی ساقه ی اصلی اتفاق می افتد. به عبارت دیگر پنجه زنی این محصول پس از رسیدن گیاه به مرحله ی 3 تا 4 برگی آغاز می شود. در شرایط رشدی مطلوب، هر پنجه ی گندم می تواند یک خوشه بدهد. پنجه در اغلب اوقات بیش از 70 درصد عملکرد دانه ی گندم را تحت تاثیر قرار می دهد. پنجه گندم را در مقابل شرایط محیطی متفاوت مقاوم و سازگار می نماید. با تشکیل پنجه به مقدار زیاد عملکرد بالقوه ی گندم بالا خواهد رفت. اگر شرایط محیطی مساعد نباشد و مواد غذایی کافی به گیاه نرسد در نتیجه قدرت پنجه زنی کاهش می یابد.

پنجه زنی گندم - عوامل موثر در پنجه زنی گندمعوامل موثر در پنجه زنی

1.تاریخ کاشت

زمان کاشت مناسب از آن رو حائز اهمیت می باشد که کاشت دیر تر از زمان مناسب، منجر به مواجهه ی گیاه با آب و هوای گرم بهاری می گردد. این رویداد باعث می شود که گیاه به سرعت از مرحله ی پنجه زنی عبور کرده و در نتیجه زمان کوتاهی برای این عمل وجود داشته باشد که منجر به کم شدن تعداد پنجه ها می گردد. از طرف دیگر کشت زود تر از موعد مقرر نیز عملکرد خوشه و دانه را تحت تاثیر قرار می دهد. در این شرایط گیاه زمان زیادی برای پنجه زنی داشته و منجر به تولید بی رویه ی پنجه می گردد که رقابت را بالا برده و رطوبت خاک را به سرعت تخلیه می نماید.

2.مقدار بذر مورد استفاده و عمق کاشت آن

تعداد بذر باید در حد نرمال باقی بماند. هرچند که تعداد بذر بالاتر، تراکم گندم را بالا می برد اما بر روی تعداد پنجه زنی گندم نتیجه ی عکس گذاشته و تعداد آن را کاهش می دهد. عمق زیاد کاشت نیز تاثیر بدی بر روی پنجه زنی خواهد گذاشت.

3.شرایط جوی

هوای سرد و ابری بسیار مناسب پنجه زنی این گیاه می باشد.

4.رطوبت

گیاه گندم به طور خاص در زمان پنجه زنی نباید با تنش خشکی مواجه گردد زیرا منجر به کاهش پنجه زنی می گردد.

5.کودهای پایه

تغذیه در تمام مراحل رشد گیاهی از اهمیت بالایی برخوردار است. مرحله ی پنجه زنی نیز از این قائده مستثنی نیست. این مرحله به طور خاص به کودهای پایه از جمله نیتروژن نیاز خواهد داشت.

6. آفات و بیماری ها

آفات و بیماری ها همان طور که انتظار می رود بر روی پنجه زنی گندم تاثیر منفی خواهد گذاشت. می توان با بذرمال نمودن و ضدعفونی بذر پیش از کاشت، از احتمال وقوع این دست از اتفاقات کاست.

ارسال یک نظر